joi, 30 aprilie 2009

Dorintele copiilor de azi


Era ziua ei. Cu toata imbulzeala de la pregatiri (pentru ca si in acest an se sarbatorea mai ceva ca o Sarbatoare Crestina), apare si bunicuta. Venirea ei nu era un moment de bucurie pentru ca in fiecare zi isi facea aparitia cu cate o porunca petru nepoti. In ciuda acestui fapt, cand nepoata e strigata dintre multimea de copii sa vina la ea, aceasta se alatura bunicii cat ai clipi. Si oare ce a facuta sa fie atat de prompta de aceasta data? oare?...hmm...ca in fiecare an la aceasta data bunica e iubita! care o fi motivul? ...niciunul altul decat pentru cadou. Bunica vine in fiecare an sa ii dea nepoatei din putinul ei "sa-ti cumperi tu ce vrei" . Iar micuta, foarte fericita, vine cu un zambet larg cu ochii atintiti la mainile bunicii sa vada "oare cat imi adun in acest an?". Bunica cere si o imbratisare. Ii e oferita cu toata dragostea pentru ca bancnota merita de data asta efortul!
Scena se termina. Sarbatoarea la fel. Iar banii primiti de la bunica din micuta ei pensie si de la toti invitatii sunt aruncati pe tot felul de lucruri de care nu prea ai nevoie la o varsta atat de frageda. "Colega de banca si-a luat telefon mai fain decat al meu. Vreau si eu!", "A aparut in vitrina magazinului o fusta draguta pe care trebuie sa o am!"...sunt multe alte dorinte de felul acesta in mintea copiilor de azi.
Oare cine greseste ca acest copil sa ajunga sa ceara ceea ce doresc si adultii? Parintii au cea mai mare vina! Isi invata inca de mic copilul despre puterea banului. Incat acesta ajunge sa ii fie rusine in fata prietenilor de masina pe care o conduc parintii sau de potofelul pe care il are in mana pentru ca nu e cel "Armany". "Pe ala l-am uitat acasa, iar acum ma vad prietenii ca am in mana portofelul vechi al mamei sau cureaua pe care nu scrie "D&G"."
Cred ca parintii au uitat de tot vremurile in care se bucurau foarte mult pentru haina noua primita de Craciun sau Paste. Sau de faptul ca ei nu aveau calculator, tv sau telefon, iar singurul lor contact cu informatia era lectura! Ei spera ca in felul acesta isi ajuta copii sa scape de greul vietii, dar mai rau le fac. Asa vor da de cel mai mare greu al vietii. Nu vor sti sa se descurce in viata fara ajutorul parintilor. Iar cand acesti nu vor mai fi, va fi prea tarziu sa ia totul de la capat!

Vreau sa vad zilele in care acesti copii se vor intretine singuri...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii